chryssadourida.gr

Εκπαιδευτική δράση στο εκλογικό κέντρο

Όποιο και αν είναι το πρότζεκτ,πίσω από την επιτυχία του βρίσκεται πάντα η επικοινωνία! Μόνο αν κατανοήσουμε το δικό μας τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας και αναγνωρίσουμε την τεράστια ποκιλία συμπεριφορών από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε με τον βέλτιστο τρόπο σχέσεις και καταστάσεις.

Μέσα από την “Εκπαίδευση Ικανοτήτων” αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε και παίρνουμε πρακτικά εργαλεία για να τα χρησιμοποιήσουμε στην αλληλεπίδρασή μας με τον κόσμο.

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Κομεσσάριο και τα Korres Schools για την εισαγωγική εκπαίδευση που πρόσφεραν στον Δούρειο Ίππο. Με τη βοήθειά τους οργανώνουμε με χαρά στο χώρο μας την πρώτη Σχολή Γονέων τα “ΔιαΓΟΝΕΙΣματα” με βάση τη θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης. Η δράση συνίσταται σε 4 τρίωρα στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ ( έντυπο υλικό ). Διερευνούμε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν δύο τμήματα, πρωινό και απογευματινό. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο 6944596632 ή στο messenger Χρύσα Δουρίδα. Θέσεις περιορισμένες. 

Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση: τα κλειδιά μιας ευτυχισμένη ζωής

Άλλη μια δράση που ενέπνευσε ο Δούρειος Ίππος ήταν η σημερινή (6/4/2019) ομιλία με τίτλο: "Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση: τα κλειδιά μιας ευτυχισμένη ζωής" από την εξαιρετική εισηγήτρια Σοφία Βασιλειάδη, life coach. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία. Ο φούρνος- καφέ Βλάσης συγκαταλέγεται σ' αυτούς τους χώρους που εγώ ονομάζω "ευτοπίες". Ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα, φροντίδα, ποιότητα κι αισθητική. Όλα, στοιχεία που με εμπνέουν. Η ομιλία/ διαδραστική συζήτηση είχε να κάνει με το πώς μπορούμε να πάρουμε τα εργαλεία, τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις δυνατότητές μας, που μας οδηγούν στο να ζήσουμε τη δική μας ζωή, αυτή τη ζωή που ονειρευόμαστε. Ο λόγος που προωθήσαμε αυτή τη δράση είναι διττός. Πρώτον, θέλουμε να δώσουμε κι όχι να ζητήσουμε. Και δίνουμε από την πρώτη στιγμή που συσταθήκαμε. Δεύτερον, όλα για μας έχουν να κάνουν με την εμπνευσμένη εκπαίδευση. Εμπνέοντας τους ανθρώπους να δουλέψουν με τον εαυτό τους πρώτα, τους καθιστάς ικανούς να πάρουν την ευθύνη του εαυτού τους και του τόπου τους στα χέρια τους. Να ΕΙΝΑΙ για να ΕΧΟΥΝ. Να μπορούν να πουν :Ναι, γίνεται σε κάθε πρόκληση.

Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν κι ελπίζουμε να πήρατε γνώση κι έμπνευση για να ζείτε τη δική σας ζωή, δημιουργώντας το σήμερα που σας κινητοποιεί να εξελίσσεστε συνεχώς. Ευχαριστούμε επίσης τη μοναδική εισηγήτριά μας για τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξε τη φιλοσοφία του Δούρειου Ίππου μέσα από την ομιλία της.

Ημέρα της Γυναίκας | 08-03-19

Είναι από κείνα τα βράδια που θέλω ν ' ανεβάσω ποστ... μη δημαρχιακό... Που σκέφτομαι πόσα στ' αλήθεια πράγματα μπορούν να χωρέσουν σε μια μέρα... πόσα πρόσωπα, πόσα χαμόγελα, πόσες λέξεις, πόσες αύρες να χαϊδεύουν τη δική σου...

Μοίρασα σήμερα εκατοντάδες λουλούδια σε αντίστοιχες γυναίκες ή και άντρες για να τα δώσουν στις υπέροχες γυναίκες τους, και κάθε μια απ ' αυτές τις επαφές ήταν τόσο μοναδική που σαν εμπειρία δεν ξέρω που να την κατατάξω μέσα στην βεντάλια της ζωής μου. Ξέρω βέβαια πως οι άνθρωποι καθρεφτίζουν αυτό που βλέπουν σε σένα, αλλά ήταν τόσο γνήσια η ευχάριστη έκπληξη στα μάτια τους, τόσο εύγλωττα τα χαμόγελα, τόσο αυθεντικό το μοίρασμα, που κι εγώ δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να προκαλέσω κάτι τέτοιο... Και άλλος στη θέση μου ίσως επιχειρούσε να δει πώς μεταφράζεται αυτό σε ψήφους και θα είχε φροντίσει να βγάλει δεκάδες φωτογραφίες, μα γέμιζε η καρδιά μου τόσο πολύ με το να ΕΙΜΑΙ με τους ανθρώπους που ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό. ( Καλά που έβγαλαν κάποιες η κόρη μου με τη φίλη της για να κάνουν κάτι στο ίνστα που δεν το θυμάμαι πως λέγεται, και ίσως καταφέρω να φτιάξω κι ένα ποστ κάπως δημαρχιακό ). Κι αφού περνάει όλο αυτό, πάω σε μία εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών στο Πνευματικό και ακούω λόγους, βλέπω μονόπρακτα θεατρικά και τέλος ανεβαίνουν στη σκηνή δύο παιδιά να τραγουδήσουν. Και δεν ξέρω αν ήταν η κούραση και η συγκίνηση της ημέρας, ή ότι το' χω τερματίσει πια με την ενσυναίσθηση, τι να πω, και ευτυχώς όλοι οι υποψήφιοι φεύγουν στο πεντάλεπτο, άντε τέταρτο αφού ανακοινωθεί το όνομά τους, και κάθομαι μόνη στην πρώτη γραμμή, και... αρχίζουν να λιώνουν όλα μέσα μου. Κι έκλαιγα για όλους τους πόνους και τις χαρές και τους έρωτες όλων των γυναικών που ενέπνευσαν όλα τα τραγούδια. Και έτρεχε και το ρίμελ στα μάγουλα και δε μ' ένοιαζε. Κι ένιωσα ίσως για πρώτη φορά τι πάει να πει να είσαι γυναίκα. Κι αυτή η συνειδητοποίηση είναι κάτι που θα το κουβαλάω για πάντα στην καρδιά μου. Κι εύχομαι κάθε γυναίκα στη γη να το νιώσει. Να νιώσει τη δύναμη αυτή που δεν μπορεί να της την πάρει κανείς. Και ν' αναδυθεί ως το υπέροχο ον που είναι. Ανεξάρτητα από μέρες, περιστάσεις και οτιδήποτε έξω από κείνη, κάθε γυναίκα οφείλει να τιμά και υμνεί, εκείνη πρώτη, το εσωτερικό φως που της έχει δοθεί. Και να το μοιράζει. Μας έχει ανάγκη ο κόσμος γυναίκες. Γίνετε γενναιόδωρες. Ενδυναμώστε τον κόσμο όπως μόνο εσείς ξέρετε. Σας αγαπώ!

Διαδραστική παρουσίαση παραμυθιού "Τα φιλιά της Δανάης"

Άλλη μια όμορφη δράση ενέπνευσε και οργάνωσε ο Δούρειος Ίππος την Κυριακή 24/02. Οι συγγραφείς Βασιλική Μουργελά και Μάρω Παππά παρουσίασαν διαδραστικά το παραμύθι Τα φιλιά της Δανάης στο φιλόξενο χώρο του παιδότοπου Bubble Coffee. Έχοντας την ευκαιρία να έρθουν σ' επαφή όχι μόνο με το βιβλίο μα την ίδια τη συγγραφέα που περνάει το μηνύματά της μέσα από εμπνευσμένα παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά αλλά και οι γονείς γίνονται συμμετοχικοί σε μια διαδικασία τόσο ψυχαγωγική όσο και εκπαιδευτική.

Το μήνυμά μας είναι πως σε οποιοδήποτε χώρο μπορούν να γίνουν δράσεις με ποιότητα κι αισθητική εφόσον υπάρχει το πεδίο ν' αξιοποιηθούν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και άνθρωποι που θέλουν ν' αναπτυχθούν.

Ευχαριστούμε θερμά τις συγγραφείς μας, το χώρο για τη φιλοξενία, και τους γονείς με τα υπέροχα παιδιά τους που συμμετείχαν!

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου "Το νου σας καρχαρίες, ερχόμαστε"

Το να δημιουργείς μικρές... ευτοπίες, ν' ανοίγεις πεδία δυνατοτήτων, εντάσσοντας κι άλλους ανθρώπους, ναι, αυτό με αγγίζει με κινητοποιεί και μ' εμπνέει! Το να καλείς τους ανθρώπους να γίνουν συμμετοχικοί σε μια διαδικασία που τους προσδίδει αξία μέσα από δράσεις ποιοτικές και μ' αισθητική, ναι, αυτό είναι κάτι που επιτρέπω στον εαυτό μου να "διαφημίσει"...

Στο χώρο που με πολλή αγάπη ζωντανεύει μέσα από διάφορες δραστηριότητες ο Σύλλογος Αγίας Παρασκευής και με την αρωγή του Συλλόγου γονέων του 21ου Δημοτικού, οργανώσαμε μια παρουσίαση παιδικού Βιβλίου. Ο Στέφανος Παπαδόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου "Το νου σας καρχαρίες, ερχόμαστε", αφηγήθηκε τόσο παραστατικά την ιστορία, που πάνω από 30 παιδιά που παρευρέθηκαν παρακολουθούσαν μαγεμένα μέχρι να έρθει η σειρά τους να παίξουν παιχνίδια ρόλων, να ζωγραφίσουν, ν' αλληλεπιδράσουν. Οι γονείς απόλαυσαν το καφεδάκι και τα κεράσματα, ξεφύλλισαν βιβλία, έπαιξαν με τα παιδιά. Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία ν' ανταλλάξουμε απόψεις και να γίνει μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Το συμπέρασμα; Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους. Ανθρώπους που νοιάζονται, συμμετέχουν, προσφέρουν, εμπνέουν με το παράδειγμά τους...

Ευχαριστούμε την Έφη Σισμανίδου και το Γιώργο Αρβανίτη από το Σύλλογο, τη Μαρία Ποθητού από τα Χαμογελάκια που αναδεικνύει τις δράσεις μας με τις υπέροχες ιδέες της, τον συγγραφέα μας, τους γονείς, τα υπέροχα παιδιά! 
Η επόμενα μας δράση θα είναι... αθλητική...

Copyright 2019 | All Rights Reserved